NIJKERK – Afgelopen vrijdag speelde Gonemo wederom in Nijkerk maar dit keer tegen NSC. Het was een spannende wedstrijd waar uiteindelijk FC Gonemo aan het langste eind trok: 3-4.

Dit seizoen doet onze vlaggenschip het voortreffelijk. Rust en een mix tussen ervaring en talent maakt dat er goed gepresteerd wordt in de hoofdklasse. Zo ook in de openingsfase van deze wedstrijd. Na een goede aanval schiet aanvoerder Nick Houwers de bal zuiver in de onderhoek: 0-1. Maar NSC wist ook kansen te creëren en daardoor ging het spel op en neer. In de 7e minuut was het de thuisploeg die helaas keeper Gino Kothuis wist te verschalken: 1-1. Maar enkele minuten daarna was het Menno Stemerdink die met een splijtende pass puntspeler Yassin Ouardighi in de hoek wist te bereiken. De ervaren puntspeler legde de bal klaar voor Giovanni Malawau die de withemden weer op voorsprong wist te brengen: 1-2. Vlak voor rust was NSC de bovenliggende partij maar wist de kansen niet te verzilveren door knap keeperswerk van Gino Kothuis. Vlak voor rust speelde vanuit de counter Dimitri Dekker de bal diep richting Menno Stemerdink die met een goede aanname de keeper omspeelde en de 1-3 binnenschoot. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust komt NSC terug in de wedstrijd omdat zij net iets scherper uit de startblokken verschenen. FC Gonemo leed balverlies op helft tegenstander en de counter werd scherp uitgespeeld: 2-3. Het spel werd van twee kanten wat harder en zodoende mocht na een harde charge Menno Stemerdink een vrije trap nemen. Met zijn traptechniek wist hij de bal bekeken langs de muur te schieten:2-4.

NSC gaf zich echter neet gewonnen en begon wat hoger druk te zetten. Een pass op de tweede paal werd verkeerd ingeschat door de defensie van FC Gonemo en deze werd binnengetikt:3-4. Om nog wat te forceren ging NSC met een extra veldspeler spelen maar dit heeft niet meer geleid tot doelpunten. Zodoende was de eindstand 3-4 en neemt FC Gonemo de volle buit mee naar Winterswijk en staat zij bovenaan in de hoofdklasse!

Man of the Match was Gino Kothuis die met een aantal fantastische reddingen zijn ploeg gedurende de wedstrijd op de been heeft gehouden. Diverse 1 op 1 situaties was hij de rots in de branding en ook in de slotfase was hij niet te passeren. Maandag 27 januari traint de selectie om vrijdag 31 januari 2020 (om 20.30 uur) gefocust aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Dan komt Madereros 2 op bezoek die 1 punt minder hebben en maar daarentegen ook een wedstrijd minder hebben gespeeld. U bent van harte uitgenodigd om onze vlaggenschip aan te komen moedigen!