Vrijdag 12 november is er tijdens de persconferentie besloten dat er vanaf zaterdag 13 november een gedeeltelijke lockdown van kracht is voor de duur van 3 weken. We hebben gemerkt dat hierdoor veel vragen zijn ontstaan over het Familie Zaalvoetbal Toernooi dat plaatsvindt op zaterdag 11 december 2021. Het Familie Zaalvoetbal Toernooi commissie heeft hierover vergaderd. Tijdens deze vergaderingen zijn er verschillende scenario’s geschetst.

Gaat het Familie Zaalvoetbal Toernooi nog wel door?

De commissie heeft besloten om het toernooi door te laten gaan, indien scenario 4 (zie afbeelding) mogelijk is. Scenario 4 houdt in:

  • Dat het toernooi gespeeld kan worden
  • Dat er publiek aanwezig kan zijn
  • Dat er een feestavond is

Afwachten tot de eerstvolgende persconferentie

Er is besloten om te wachten tot de eerstvolgende persconferentie op vrijdag 3 december 2021. Op 4 december zal er een spoedvergadering plaatsvinden, zodat de commissie kan kijken of het toernooi voldoet aan scenario 4.

Het 2G-beleid

Zoals op verschillende nieuwskanalen te lezen is, is het mogelijk dat er een 2G-beleid komt. 2G betekent dat het niet meer mogelijk is om te testen voor toegang voor niet-essentiële winkels, de horeca en (sport)evenementen. Enkel gevaccineerde mensen of mensen met een herstelbewijs hebben dan toegang. Om dicht bij onze kernwaarden (verbondenheid, betrokkenheid en respect) te blijven en de gemeenschapsfunctie die deze dag heeft, is er besloten door de commissie dat wanneer het 2G wordt ingesteld door de overheid, het toernooi niet doorgaat.

Alternatief scenario

De commissie heeft overlegd wat te doen als het toernooi dit jaar niet door kan gaan. Hierover is gedacht aan een alternatief scenario: als de maatregelen het toelaten, zal het toernooi verschoven worden naar het begin van het nieuwe jaar 2022. Deze datum is nog niet vastgelegd. Via e-mail, onze website en socials houden we u hierover graag op de hoogte.

We begrijpen dat veel families uitkijken naar het Familie Zaalvoetbal Toernooi. We hopen op uw begrip! Mocht u vragen hebben over dit nieuwsbericht, neem dan contact op met één van de leden van het Familie Zaalvoetbal Toernooi commissie.