WINTERSWIJK – Afgelopen zaterdag was het weer zover: het familie zaalvoetbal toernooi 2022 ging van start. Het was een mooi succes met wat bijzondere verrassingen die goed zijn uitgepakt.

Het toernooi begon met 2 poules (respectievelijk poule Kronenhuis en Poule De Stam) waar 11 familie-teams waren onderverdeeld. Een gemoedelijk toernooi met heel veel families, kennissen en geïnteresseerden die de weg er naartoe wisten te vinden om eens een kijkje te nemen na 2 jaar geen toernooi. Door de aangepaste regels lag de kwaliteit van de teams dichter bij elkaar! Zo gedurende de dag waren alle wedstrijden leuk om naar te kijken. Dit jaar was er ook een record aan jeugdspelers (leeftijdscategorie van 15 tot en met 20). Er deden 18 jeugdspelers verdeeld over alle teams mee waarbij FC Gonemo 4 natuurlijk goed vertegenwoordigd was.

Finales

Finale Familie Zaalvoetbaltoernooi 2022

In poule Kronenhuis gingen Tetelepta en Johannis door naar de kruisfinale. In poule De Stam waren het Pattiruhu en Dekker. Waar in de ochtend nog de wedstrijdleiding werd gedaan met spelers uit verschillende families, waren er vanaf de kruisfinales dhr. Peter Domhof en Koert Ligtlee ingezet! Het zorgde voor een grote stap in professionaliteit en zo kon er toch op ’t scherpst van de snede worden gevoetbald zonder dat beslissingen (wanneer het ergens om gaat) in twijfel werden getrokken. Pattiruhu won van Tetelepta 1 en Johannis van Dekker.

In een spannende finale was het Pattiruhu 1 en Johannis die een finale op de mat legden waar de neutrale kijker echt van kon genieten. Er werd gestreden voor elke meter en men kon zien dat beide families er voor gingen. In de slotseconden was het Nick Houwers die de 2-2 wist te maken waardoor er verlengd ging worden met 1x 5 minuten. Daar kwam ook geen winnaar uit dus werd de winnaar van deze editie bepaald door penalties. Het was Joel Pattiruhu die een bal van Johannis wist te keren waardoor Pattiruhu 1 uiteindelijk aan het langste eind trok en zich winnaar van Familie Zaalvoetbaltoernooi 2022 mag noemen!


Individuele prijzen

 • Topscorer: Namens Johannis, Christopher Manuputty
 • Beste speler: Namens Dekker, Joost Piek
 • Beste jeugdspeler: Namens Pietersz, Chevajo Singadji
 • Beste keeper: Namens Lawalata, Jan-Willem Veenemans-Lawalata
 • Beste scheidsrechter: Manuel Marwa

De fairplay cup werd dit jaar gewonnen door  Familie Tetelepta 2 (met oom Ating (63) en oom Henk Tetelepta (70) die hun familienaam vertegenwoordigden. Echt een verrijking voor het toernooi!


Het avondfeest en ereleden

Het avondfeest werd gehouden bij zalencentrum Reuselink in de Brinkheurne. Met +/- 200 mensen werd er feest gevierd onder het genot van een hapje en een drankje. Tante Au Sesink-Tetelepta had een saté-bar en ook werden er hapjes uitgedeeld door Reuselink zelf. Een belangrijk onderdeel was natuurlijk het feit dat FC Gonemo voor het eerst in de geschiedenis leden de status erelid hebben toebedeeld.

Oom Simon Pattiruhu, oom Coco Dekker, oom Ating Tetelepta, bung Franky Silooy, bung Ronald Silooy en oom Gertie van den Hurk zijn de personen die deze onderscheiding onder leiding van locoburgemeester Elvira Schepers kregen. Zonder hen zou de vereniging niet zijn waar we nu staan en daar mogen we de heren gezond voor de credits geven.

Natuurlijk werd er ook nog gefeest. Funk Soul band JAX-Swing en DJ Benny James zorgden ervoor dat de voetjes van de vloer gingen en wat is er toch goed genoten. Al met al mogen we terug kijken op een fantastische dag waar onze kernwaarden ‘Familie / Betrokkenheid / Verbondenheid / Respect’ terug zijn gekomen in elk aspect van de dag. Nagenieten en groeien kunnen hand in hand gaan, daarom wordt er op korte termijn een evaluatie de deur uitgedaan waar mensen suggesties kunnen doen om er volgend jaar weer zo’n spetterend feest van te maken! Maar nu eerst even genieten!


Een speciaal woord van dank

Graag willen wij ook via deze weg nog eens benadrukken dat wij ontzettend dankbaar zijn voor de vrijwilligers die het fundament zijn van het jaarlijkse familie zaalvoetbaltoernooi . Het feit dat er tijdens de wedstrijd tussen Nederland – Argentinië mensen bereid zijn om de sporthal gereed te maken zegt veel. Daarom een speciaal woord van dank voor deze helden.

 • Oom Tonny Dekker
 • Nadie te Hofste
 • Renee Witte
 • Manuel Marwa
 • Jozua Johannis
 • Daniël Slotboom
 • Mishael Pietersz
 • Abdel el Jadouni
 • Melvin Schonewille
 • Monique Pattiruhu
 • Eli Pattiruhu
 • Lonneke Toebes
 • Hanna Pietersz
 • Jason Ombeng
 • Jael Sesink
 • Iris te Dorsthorst
 • Annefleur Johannis
 • Tjitske Bosma
 • Maaike Tetelepta
 • Jermaine Pattiruhu
 • Jamie oppier ( DJ Benny James )
 • Jean Pierre Dekker
 • Nick Houwers
 • Robert Johannis
 • Joel Pattiruhu
 • Lisa Oppier
 • Chesron Tetelepta

Namens de commissie Familie Zaalvoetbaltoernooi,
Joel Pattiruhu, Robert Johannis, Lisa Oppier & Chesron Tetelepta