Gonemo 1 begon de wedstrijd ietwat afwachtend. Inzakken vanuit organisatie was de opdracht omdat het bekend was dat tot nu toe ZVV Nijkerk aardig veel doelpunten had gemaakt in de hoofdklasse. De thuisploeg begon dan ook goed aan de wedstrijd en kon profiteren van de slordige organisatie achterin bij Gonemo. Vanuit de kluts viel helaas de 1-0 voor de thuisploeg.

Nick Houwers gaf goed leiding aan de verdediging en probeerde iedereen neer te zetten. Wanneer Gonemo de bal had was te zien dat ze vanuit de bekende 3-1 formatie alle aanvallen begonnen om vervolgens kansen te creëeren. Er werden diverse schoten gelost door Menno Stemerdink die maar net naast of over gingen.

In de 11 minuut was het Nick Houwers die een solo langs de zijlijn inzette maar helaas op de keeper stuitte. In deze fase was Gonemo wel sterker en begonnen de kansen wat toe te nemen. Door een goed opgezette aanval was het Cornelis Hofman die de bal netjes in het zij-netje schoot: 1-1. En toch zaten de withemden in een wat onrustige fase maar vanuit al die onrust was het wel Nick Houwers die een gaatje vond om beheerst van afstand te schieten en de score wist te verdubbelen: 1-2.

Met nog 5 minuten te spelen was het wederom Nick Houwers die Ozbey Genc in speelde, die hem op zijn beurt opzij legde zodat Menno Stemerdink hem binnen kon tikken: 1-3. Vlak voor rust kreeg Gonemo nog wel een vrije trap maar wist zij deze niet te verzilveren. Zodoende gingen ze met een 1-3 stand de rust in. Nog iets meer organisatie, rust en scherper voor de goal was dan ook de opdracht die trainer Frencis Malawau z’n jongens meegaf.

De tweede helft was het de taak om de stand wat uit te breiden. In de 3e minuut van de tweede helft was het Siebe te Winkel die goed druk zette en Menno Stemerdink vrij voor de goal zette: 1-4.

Het werd ook nog 1-5 door aanvoerder Nick Houwers die de bal netjes plaatste in het netje met z’n rechterbeen. Meerdere malen kreeg Gonemo een overtal situatie naar die ze niet goed uit speelden. Voor de goal misten ze wat scherpte want dan was de score veel hoger uitgevallen.

Helaas werd het door een goed uitgespeelde kans van de thuisploeg nog 2-5 maar de drie punten gingen mooi mee naar Winterswijk. Eigenlijk verloor Gonemo niet meer echt de grip op de wedstrijd. Gonemo 1 staat op 2 punten van de koploper en volgende week mogen ze weer aantreden tegen NRC Nijkerk die 3e staat in de hoofdklasse.