WINTERSWIJK – Afgelopen vrijdag (31 januari) trad Gonemo 2 als lijstaanvoerder aan tegen de nummer 5 van de ranglijst: Reunie 1. Wegens een aantal blessuregevallen kreeg Gonemo 2 steun vanuit het 3e en 4e.

De wedstrijd voor Gonemo 2 begon goed. Na goed samenspel tussen Jaimi en Cornelis was het Cornelis die goed afmaakte. Na de 1-0 hield Gonemo 2 het overwicht en maakte het via Jaimi al na 6 minuten de 2-0. Gonemo hield het balbezit en Reunie groef zich in, niks aan de hand zou je zeggen. Totdat Reunie er ineens uitkwam, waarbij de verdediging van Gonemo er niet goed uit zag. Er werd niet ingegrepen en Reunie mocht de 2-1 maken. Gonemo 2 werd wat slordiger, vele passes kwamen niet aan en Reunie kreeg wat meer geloof. Het gevolg was daar en Reunie zette de 2-2 op het scorebord. Tevens de ruststand.

Tijdens de pauze werden de koppen bij elkaar gestoken en werd afgesproken om het hoofd koel te houden. Gonemo kwam goed uit de rust en maakte via de sterk spelende Roman de 3-2. Ondanks de snelle voorsprong na rust, bleef het rommelig aan de zijde van Gonemo. Het spel ging op en neer, waarbij Jorrick met enkele sterke reddingen de voorsprong van Gonemo in tact hield. Vervolgens was het Siebe die de voorsprong op 2 doelpunten zette: 4-2. Met nog een kleine 10 minuten was uiteraard nog niks zeker en bleef Reunie ook aandringen. Reunie kwam de 2e helft een stuk beter voor de dag t.o.v. de 1e helft. Ondanks het sterke optreden van Jorrick, waarbij zelfs 2x 1 op 1 werd gekeerd, moest de Gonemo-keeper toch nog een keer vissen 3 minuten voor tijd. Met een tussenstand van 4-3 en met nog 3 minuten op de klok werd het dus nog even spannend. Gonemo 2 kreeg nog enkele grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar was ongelukkig in de afronding. Gonemo bleef achterin echter compact verdedigen en trok de 3 punten zakelijk over de streep. Eindstand 4-3!

Dat het af en toe wat slordig en onwennig was zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat vele jongens nog niet eerder met elkaar gespeeld hadden. Met een gevarieerd team met spelers uit het 1e, 2e, 3e én 4e is uiteindelijk zeker verdiend de overwinning binnengehaald.

Onze dank gaat dan ook uit naar Jaimi, Jean-Pierre, Chesron en Manuel, die ons vanuit Gonemo 3 en 4 geholpen hebben om deze overwinning te behalen! Gonemo 2 blijft door deze overwinning de koploper in de 2e klasse en treed komende vrijdag wederom thuis aan om 19:30 uur, tegen nummer 4 Zavodo 2. Komt dat zien!