De meesten zullen het goede nieuws onlangs hebben meegekregen: er kan en mag weer gesport worden, zowel binnen als buiten én in groepsverband, op ieder gewenst tijdstip. Weliswaar zijn in eerste instantie alleen onderlinge wedstrijden binnen de vereniging toegestaan, maar hopelijk komt hier ook snel verandering in en kunnen we de competitie weer hervatten!

Wat zijn de nieuwe regels?

  • Wedstrijden zijn alleen onderling toegestaan, dus niet tegen andere verenigingen.
  • Sporten is op ieder tijdstip toegestaan, geen tijdsbeperking.
  • Voor de binnensportlocaties (zaalvoetbal) geldt dat een coronatoegangsbewijs (CTB) is vereist voor sporters van 18 jaar en ouder.
  • Kantine mag niet open.
  • Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
  • Publiek is niet welkom.

Vervolg competitie

Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen*. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. In de tussentijd worden verschillende scenario’s uitgewerkt die wij bespreken met de diverse belangenorganisaties.

Coronatoegangsbewijs

Teams die niet op vertoon van een CTB kunnen/willen spelen, bieden wij de mogelijkheid om zich zonder kosten terug te trekken. Dit betekent echter wel dat het team, zoals in de regelgeving vermeld staat, automatisch degradeert.Indien jouw vereniging een team wil terugtrekken dan verzoeken wij om dit voor dinsdag 25 januari 9:00 uur door te geven via een bericht naar contact@knvb.nl. Teams die zich voor deze datum niet terugtrekken, doen automatisch mee aan de herstart van de competitie en geven aan een CTB te kunnen overleggen bij de sporthal. Terugtrekkingen die later nog plaatsvinden, worden op reguliere wijze afgehandeld.